Tijd voor een stap richting een praktijk als Weg met de Weegschaal gewichtsconsulent?

Weg met de Weegschaal Werlkboek Eetschrift Meijke van Herwijnen

Als voedings- en gewichtsconsulent heb je een belangrijke dienst te bieden die veel mensen nodig hebben. Meer dan de helft van de Nederlanders heeft een te hoog gewicht en daarnaast zijn er veel andere wensen die je kunt beïnvloeden met gezonde voeding en positieve aandacht voor jezelf. Denk alleen al aan energie, zelfvertrouwen, gezonde bloedwaarden en een fit gevoel. Toch vinden veel voedings- en gewichtsconsulenten het nog niet zo gemakkelijk om als eenpitter een stevig bedrijf op te bouwen.

Na 15 jaar pionieren met Weg met de Weegschaal begrijpen we dat heel goed:

 • Het zou zomaar kunnen dat je het gemakkelijker vindt om aandacht aan je klant te besteden dan de aandacht op jezelf te vestigen.
 • Of dat je de inspiratie of de discipline niet altijd hebt om steeds maar pakkende stukjes te bedenken om op social media te plaatsen. Het verwatert algauw, vooral als je ook andere dingen te doen hebt of weinig respons krijgt.
 • Of je weet niet hoe je kennissen of belangstellenden tot betalende klant kunt maken.
 • Je merkt wellicht dat de mond-tot-mondreclame helemaal niet vanzelf op gang blijkt te komen.
 • Soms vraag je je af of je je klanten wel genoeg te bieden hebt, omdat gewichtsproblemen met zoveel andere zaken samenhangen.

We geloven vanuit het Weg met de Weegschaal concept dat je mensen moet versterken in hun motivatie en hun capaciteiten. Maar dan moet je je wel focussen op de kracht van mensen. En we hebben vastgesteld dat verkopen, ondernemen en schrijven/publiceren niet het nummer één vermogen is van veel voedings- en gewichtsconsulenten. Dat is eerder: mensen begeleiden. Het lukt ons dus al jaren niet om gewichtsconsulenten met scholing en adviezen aan een bloeiende praktijk te helpen.

Daarom hebben we ervoor gekozen om de minder sterke punten in de bedrijfsvoering te gaan ondersteunen voor zelfstandige gewichtsconsulenten die daar behoefte aan hebben. Er zijn immers nog steeds weinig mogelijkheden voor gewichtsconsulenten om in loondienstverband te werken. Je bent misschien wel ‘ondernemer tegen wil en dank’. Wil je dat jouw bedrijf voor je in de grondverf wordt gezet en dat je je professional kunt voelen binnen een leuke groep collega’s? Lees dan verder.

Je kunt besluiten Weg met de Weegschaal voedings- en gewichtsconsulent te worden tegen een vaste maandfee. Je blijft zelfstandig, maar leunt op de volgende voorzieningen:

 • Een ingevuld marketingplan voor één van de twee volgende doelgroepen:
  • 45+ vrouwen die hun gezondheid steeds belangrijker gaan vinden en door de overgang gaan
  • Vrouwen met een druk bestaan, vaak door de combinatie van werk en kinderen, die niet genoeg aan zichzelf toekomen
 • Deze doelgroepen zijn gebaseerd op de voorkeursdoelgroepen van de meeste gewichtsconsulenten.
 • Gekoppeld aan jouw doelgroep wordt op jouw Facebook en/of Instagram account automatisch meerdere keren per week pakkende content geplaatst.
 • Er wordt automatisch maandelijks een nieuwsbrief gestuurd naar jouw klantenlijst. Of, als je dat liever hebt, krijg je de nieuwsbrief aangeleverd om hem via je eigen mailingsysteem te versturen.
 • Er wordt een klantenbindingsactiviteit met je ingericht, die je gemakkelijk kunt blijven herhalen en die je instroom van klanten oplevert. Deze wordt afwisselend met de content op je social media gepromoot. Je krijgt ook andere PR-middelen tot je beschikking, zoals een Powerpoint presentatie en A4 posters.
 • Je krijgt een startdag om met bouwblokken je bedrijf in te richten en na je opstart krijg je per jaar vouchers voor 2 dagen scholing over leefstijl & coaching per jaar aan de Visiom Academie (BGN geaccrediteerd).
 • Je krijgt een handboek en materialen voor je bedrijfsvoering en PR. Afgestemd op je doelgroep.
 • Je krijgt een leidraad om je begeleiding in te richten aan de hand van de Weg met de Weegschaal werkboeken. Die kun je inkopen met 35% korting om op te nemen in pakketten met je klanten. Dit is niet verplicht.
 • Regiobescherming: we trekken een cirkel van 8 km om jouw praktijkadres. Daarbinnen kan alleen een tweede of volgende Weg met de Weegschaal gewichtsconsulent met jouw thema (45+ dan wel drukke vrouwen) starten als jij daarmee akkoord gaat.
 • En last but not least: je belandt in een team met collega gewichtsconsulenten en kunt elkaar steunen en het werkplezier met elkaar delen.

Je gaat de licentie voor het Weg met de Weegschaal gewichtsconsulentschap aan voor een jaar. In de eerste maanden investeren we het meest in je bedrijf, maar je hebt niet vanaf dag 1 de gewenste klantenstroom. Daarom is er geen grote investering bij aanvang, maar we vragen wel van je dat je een jaar aanblijft. Na het eerste jaar is de licentie per maand opzegbaar.

Bij instroom in 2020 is het maandbedrag € 99 (excl. 21% btw). Dat bedrag is gegarandeerd t/m december 2021. Vanaf januari 2021 gaat voor nieuwe instappers het bedrag naar € 149 per maand. Dit gaat vanaf januari 2022 voor iedereen gelden. Je weet dus nu al precies waar je aan toe bent.

Vrijblijvend meer te weten komen en er meer een gevoel bij krijgen? Op dinsdag 28 januari is er van 10.00 tot 12.00 uur een informatiesessie in Amersfoort.
De eerste startdag is op 3 maart 2020 van 10.00 tot 16.00 uur. We helpen je met een stappenplan om alles goed in te richten en je daar zelfverzekerd over te voelen. Je bent precies op tijd klaar voor de voorjaarskriebels van je potentiële deelnemers. Iedereen die start, krijgt een setje van Weg met de Weegschaal Werkboek & Eetschrift cadeau. Wie op 3 maart met de eerste lichting samen start, krijgt als extraatje 10 sets van het Weg met de Weegschaal werkboek & Eetschrift met een winkelwaarde van € 189,90. Die eerste twee maanden licentie heb je er dan meteen al uit. 😉

De Weg met de Weegschaal gewichtsconsulenten krijgen hun ondersteuning van Ingrid Hermans (succesvol gewichtsconsulente die al jaren werkt met de Weg met de Weegschaal insteek) en Meijke van Herwijnen (initiatiefnemer van Weg met de Weegschaal sinds 2000). Weg met de Weegschaal bestaat nu 20 jaar en de inhoud van eerste online programma van toen is nu nog net zo actueel en bruikbaar als toen. We kijken naar mogelijkheden om mensen te helpen om hun gedrag te veranderen op een manier die bij ze past en die zorgt dat ze de persoon kunnen zijn die ze graag willen zijn. Dat is heel wat anders dan een dieet voorschrijven en je cliënt blijven overtuigen dat hij vol moet houden.

We hopen dat je deel komt uitmaken van Weg met de Weegschaal in het 21e jaar van bestaan. Aanmelden voor de informatiesessie kan via info@wegmetdeweegschaal.nl. Wij nemen de kosten voor de bijeenkomst op ons.